با انواع مواد مخدر آشنا شوید
ماده مخدر نوعی دارو یا ترکیب طبیعی یا شیمایی است که اغلب باعث ایجاد وابستگی زیاد فرد به آن میشود. نوعهای متفاوتی از ماده مخدر وجود دارد که در ادامه با انواع مواد مخدر آشنا خواهید شد.
دستهبندی
مواد مخدر را به سه گروه اصلی تقسیم میکنند:
- آرامبخش: مواد مخدری که واکنشهای مغز را آهسته میکند.
اثرات: کم شدن سرعت تنفس و ضربان قلب، کم شدن فشار خون، خوابآور
(هروئین، تریاک، مورفین)
- محرک :مواد مخدری که به سیستم عصبی بدن سرعت میبخشد.
اثرات: بیشتر شدن سرعت تنفس و ضربان قلب، بیشتر شدن فشار خون، جلوگیری از خواب
(کوکائین- نیکوتین)
- توهمزا: مواد مخدری که باعث حالتهایی مثل هذیان میشود.
اثرات: از دست دادن حافظه، لرزش، حالت تهوع و عوض شدن اخلاق
انواع مواد مخدر
- حشیش
خطرات کوتاه مدت: احساس سردرگمی، اضطراب، هراس، بدگمانی، توانایی یادگیری کاهش مییابد، هماهنگی حرکات مختل میشود.
خطرات دراز مدت: پارانوئید، اسکیزوفرنی، جنون، روانپریشی، افسردگی و اضطراب، استعمال آن همراه با سیگار سبب آسیب جدی به ریهها میگردد.
- ماریجوانا
خطرات: پارانوئید، سرگیجه، خشکی ملتحمه چشم، افزایش فشار خون.
- هروئین
هروئین از خشخاش بدست میآید، شکل تغییر یافته مورفین است. خطرات: این ماده مخدر میتواند موجب تهوع و استفراغ شود. بسیار اعتیادآور است، هپاتیت، استعمال بیش از حد تنفس را متوقف کرده و سبب مرگ میشود. چون با موادی همچون گچ، آرد، تالک و غیره ترکیب میگردد استعمال تزریقی آن سبب ایجاد حساسیت در بدن و خارش شدید میشود. صدمه به قلب و عروق خونی، عفونت، هموروئید و سوء تغذیه، آسیب به کبد و کلیه.
- مورفین
مورفین که از تریاک گرفته میشود و بدو صورت مایع و پودر مصرف میگردد، مصرف این مواد در بین جوانان زیاد است و مادهای خوابآور و اثرات تریاک را دارد. داروی مورفین یک داروی ضد درد قوی اما مخدر است. آمپول مورفین در دردهای شدید مانند درد ناشی از سکته قلبی تزریق میشود.
- کوکائین
کوکائین گرد سفید رنگی که از برگهای خشک شده گیاه کوکا بهدست میآید. خطرات: استنشاق آن از راه بینی سبب آسیب به پره میانی بینی شده و در آن ایجاد حفره میکند. آنقدر خطرناک است که با اولین مصرف میتواند سبب سکته قلبی شود. مشکلات تنفسی، آسیب به ریه، تشنج و مرگ ناگهانی. در دراز مدت نیز سبب پارانوئید، توهم، خشونت و کاهش وزن میگردد. به مغز و قلب نیز آسیب جدی میرساند. کوکائین یک ماده محرک اعتیادآور قوی است و مستقیماً بر مغز اثر گذارده. وابستگی روانی و جسمی به کوکائین حتی پس از یک بار مصرف به وجود میآید.
- ال اس دی
خطرات: افسردگی، روانپریشی، پرخاشگری، جنون، تشنج، مرگ، خودکشی از عواقب مصرف آن بهشمار میرود.
- اکستازی
خطرات: گرمازدگی، افزایش شدید گرمای بدن که بسیار خطرناک است، فرد برای رفع تشنگی ممکن است آب فراوان بنوشد که این خود سبب رقیق شدن بیش از حد خون و از میان رفتن تعادل سدیم خون شده و سبب تورم اعضاء بدن همچون مغز و در نهایت مرگ فرد میشود، پس از یکی دو روز بعد فرد احساس افسردگی و خستگی میکند، سبب آسیب به کبد، کلیه و مغز میشود، توهم گویی، استفراغ، تشنج.
- کتامین
کتامین که به عنوان مخدر نام برده میشود، دارویی است که مصارف پزشکی دارد اما در عین حال مورد سوء مصرف نیز قرار میگیرد.
خطرات: در کوتاه مدت سبب مشکلات بینایی، عدم تعادل و هماهنگی، توهمات وحشتناک و در دراز مدت سبب احساس گمگشتگی و جدایی از واقعیت میگردد.
- متادون
متادون یک دارو است که به دلیل خاصیت ضد درد و ضد سرفه ای که دارد، برای ترک اعتیاد به بسیاری از مواد مخدر مانند هروئین و مورفین به کار میرود.
خطرات: سبب کما و مرگ میگردد.
- آمفتامین
آمفتامین یک داروی محرک اعصاب است که جزو کلاس فنتیلامین میباشد. از جمله آثار مصرف آمفتامین بیخوابی، افزایش تمرکز، کاهش خستگی و کاهش اشتها میباشد. آمفتامینها نوعی از مواد مخدر تحریک کننده و محرک هستند و اثراتی شبیه به کوکائین دارند.
خطرات: در کوتاه مدت سبب احساس اضطراب، افسردگی و خستگی میشود، افزایش ضربان قلب و تنفس، اختلال در دید، خشکی دهان، سرگیجه و خشونت، مرگ ناگهانی و سکته قلبی شده و در دراز مدت سبب توهم، وحشتزدگی، کاهش وزن، آسیب به مغز و حافظه، تشنج و مرگ میشود.
- قارچ
خطرات: درد شکم، اسهال، تهوع. قارچ مقدس یا همان قارچ سیلوسایبین روان گردان محسوب میشود.
- جی اچ بی
خطرات: تهوع، خواب آلودگی، احساس گمگشتگی، تشنج و مشکلات تنفسی.