بازی گروهی مافیا
بازی گروهی مافیا یک نوع بازی است که نبرد بین یک اقلیت آگاه و یک اکثریت ناآگاه را شبیهسازی میکند. بازیکنان بهطور مخفیانه تعیین نقش میشوند: یا مافیا، که همدیگر را میشناسند؛ یا شهروند، که تنها از تعداد افراد مافیا آگاه هستند و عده معدودی از آنها از برخی نقشها اطلاع دارند. در فاز شب بازی، افراد مافیا به صورت مخفیانه یک شهروند را میکشند. در طول فاز روز، تمام بازیکنان بازمانده در مورد هویتهای مافیایی بحث میکنند و برای حذف یک مظنون رای میدهند.
بازی ادامه مییابد تا زمانی که همهٔ مافیاها حذف شوند (برد شهروندان) یا تعداد مافیاها و شهروندان برابر شود (برد مافیا). یا یکی از شخصیتهای مستقل که هر کدام شرایط برد متفاوتی دارد برنده بازی شود. در یک بازی معمولاً نقشها باید به گونهای چیده شود که برای هر شخصیت، شخصیتهای مقابل و مکمل قرار گیرد در ادامه شخصیتهای مسخره و بد شکل بیان خواهد شد.
فیلمهای گرگینه، آدمکش، هشت نفرتانگیز و همچنین بازی اپیک از روی این بازی ساخته شدهاند.
مافیا به عنوان یکی از بازیهای شناخته شدهٔ گروهی (دورهمی- جمعی) است که اگر چه ساخت کشور شوروی است در دانشگاههای کشورهای توسعه یافته اروپایی و آمریکایی به عنوان یکی از پرورش دهندگان مهارتهای اجتماعی افراد به آن پرداخته میشود
در این بازی بیگناهان متهم، مورد بازخواست و حتی کشته میشوند (از بازی بیرون انداخته میشوند). در حالی که مافیای اصلی (گروه آگاه) تلاش میکنند تا دیگران (اکثریت ناآگاه) را متقاعد کنند که خودشان شخصیت منفی (سیاه) نیستند، شهروندان در تلاشند با سر نخهایی که در طول بازی به دست میآورند گروه مافیا را متلاشی سازند. در این بازی ارائه استدلالهای منطقی (راست یا دروغ) و متقاعد ساختن افراد با فنون سخنوری و روانشناسی تقویت میگردد.
برخی استدلال میکنند که بازی مافیا، شبیه ساختن آن چیزی است که در دنیای واقعی در اجتماع و سیاست رخ میدهد. آنان مافیا را شبیه سیاستورزی و سیاستمداری میدانند به گونهای که بازیگران این عرصه باید در فریب نخوردن و در فریب دادن توانایی بالایی داشته باشند. در این بازی همچون دنیای سیاست هر فردی باید به شدت مراقب رفتار، گفتار و عکس العملهای خود باشد متهم نمودن دیگران، رای دادن، حمایت نمودن هرکدام عواقبی دارد که فرد باید از قبل به آن بیندیشد. تا اکثریت بازیگران سوء برداشتی از او نداشته باشند.
این بازی به نوعی شبیهسازی فرایند دادرسی در دادگاه نیز هست که هر کسی در جایگاه وکیل خود باید در برابر یک قاضی بیطرف از خود دفاع کرده و شواهد و سرنخهای اتهام دیگران را رو کند و با استدلال دیگران را متقاعد کند که خود متهم نیست و کسی دیگری متهم است و در نهایت این هیئت منصفه (متشکل از خود بازیگران) است که رای میدهد که آیا توضیحات و استدلالهای آن فرد پذیرفته شدهاست یا خیر.
از طرفی یکی از مزیتهای این بازی را در پرورش توانایی و هنر حرف زدن و صحبت کردن در جمع بیان داشتهاند.
نقشها
- پدرخوانده
- مافیای ساده
- کارآگاه خصوصی
- فاحشه
- مافیای دو رای
- فارمز
- تروریست
- کمینگر
- شرور
- معشوقه
- افعی قرمز
- جاسوس
- وکیل
- ناتاشا
- دزد
- پارتیزان
- یاکوزا
- آلفاها
- دکتر جکیل و هاید
- کشیش
- اسنایپر
- قهرمان
- فراماسون
- ساقی
- دکتر و پرستار
- قاضی
- داروساز
- زندانبان
- شهردار
- نانوا
- احضارکنندهی روح
- فرماندار
- بمبگذار
- پیشوای دینی
- سنگ قبرساز
- سامورایی
- شهروند نادان
- شاهد
- محافظ
- بیگناه
- ردگیر
- دندانپزشک
- احیاکننده
- تفنگدار
- نسخهبردار
- بازیگر
- معتاد
- جوکر
- قاتل
- الهه عشق
- پیشگو
- افسونگر
- گرگینه