راز موفقیت، شکست است!
از شغلی خوشتان میآید، به سراغش میروید، رزومهی خود را تحویل میدهید، چند روز را با افکار خوشبینانه میگذرانید، اما ناگهان … پیامی دریافت میکنید که از شما تشکر کردهاند و تصمیم گرفتهاند که شغل را به فرد دیگری دهند. تلاشتان به موفقیت نرسیده! میتوانید در این نقطه به خودتان اجازهی ناراحتبودن و عصبیبودن دهید. اینها همه واکنشهایی طبیعی راجع به اتفاقات بد هستند. اما هنوز هم منطقی نیست که به آنها اجازه دهید سدی برای اهدافتان شوند، افراد موفقیت به شکستها اجازهی کشتن رویاهایشان را نمیدهند! اینگونه افراد، در ابتدا احساس ناراحتی میکنند، اما بعد خود را جمعوجور میکنند و برای قدم بعدیشان برنامهریزی میکنند. شما چطور؟ احساس گناهکار بودن و شکستخوردگی میکنید؟ نگران نباشید، همهی ما از کودکی تابهحال شکستهای بسیاری را تجربه کردهایم، اما کجا را اشتباه رفتهایم؟ درواقع مشکل از دیدگاه ماست! شکست، لازمهی موفقیت است!
درگیر کمالخواهی نشوید!
اولین چیزی که راجع به آن باید فکر کنید این است: مقاومتکردن دربرابر شکست ریشه در کمالخواهی دارد، این درحالی است که هیچوقت هیچکس نمیتواند کامل باشد!
به همینعلت است که کمالگراها معمولاً تلاشی از خود نشان نمیدهند! امروزه علم ثابت کرده که افراد کمالگرا بعد از اندکی تلاش برای رسیدن به کاملشدن، خسته میشوند و از تلاشکردن دست میکشند، زیرا این افراد خلاقیت کمتری نسبت به افراد عادی دارند و ریسکپذیر نیستند! پس این افراد معمولاً تمام تمرکزشان روی عملشان است و آمادهی دفاعکردن از خودشان هستند و همین خصوصیات، آنها را از داشتن تمرکز کافی برای یادگرفتن چیزهای جدید بازمیدارد.
اما اشتباه برداشت نکنید! این به این معنی نیست که تلاش برای خوب و عالی بودن بد است، فقط باید باور کنید که هیچکس و هیچموقعیتی نمیتواند کامل و عالی باشد! و هرچقدر بیشتر بهدنبال رسیدن به کاملبودن باشید، بیشتر از شکستهایتان ضربه میخورید! بهجای این، سعی کنید روی کار حال حاضرتان تمرکز کنید که آن را عالی انجام دهید.

چرا شکست خوب است؟
درواقع روانشناسان دنیل کانمن و آموس تورسکی طی تحقیقاتی دریافتهاند که تاثیر شکست برروی انسان دوبرابر تاثیر پیروزی است. و به همین علت است که بیشتر مردم از شکست میترسند! آمازون، همراه با اپل، فیسبوک و گوگل که چهار کمپانی بزرگ تکنولوژی جهان هستند، فرهنگی مبنی بر تحمل شکست دارند. بهگونهای که رئیس کمپانی آمازون معتقد است تمامی موفقیتهای کمپانی در 25 سال گذشته مدیون همین فرهنگ است. او میگوید:” شکست همراه با اختراع و خلاقیت میآید. این انتخابی نیست. ما این را درک میکنیم و زود شکستخوردن را باور میکنیم و تلاش میکنیم تا به آن برسیم.” حقیقت هم همین است، شکست درهایی جدید و موقعیتهایی تازه را برایتان به ارمغان میآورد. پس بهجای اهمیتدادن به موانع راه، به ابزار رسیدن به موفقیت توجه کنید تا بتوانید ادامه ادامه بدهید.
در ادامه به برخی از شکستهای انسانهای معروف این روزها نگاهی میاندازیم:
- جی کی رولینگ بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه، لیستی از شکستهایش ارائه داد: نداشتن شغل، شکست ازدواجش، زندگی بهعنوان مادر تنها. اما درنهایت او تسلیم نشد! از شکستهایش بهعنوان محرک استفاده کرد و اکنون نویسندهی پرفروشترین کتابهای تاریخ است!
- والت دیزنی هم شروع آسانی نداشت. او از مدرسه در سن کمی اخراج شد و مجبور شد به سربازی برود. بعد با ورشکستگی مواجه شد و بعد از آن هم از روزنامهی میزوری برای عدم داشتن خلاقیت کافی اخراج شد! بله درست میشنوید! اما آیا تحت تاثیر قرار گرفت؟ از میکی موس بپرسید.
شکست را در آغوش بگیرید و برای موفقیت آماده شوید!
دیدگاهتان به شکست را عوض کنید، شکست لازمهی موفقیت است و تا به آن دست نیابید، موفق نخواهید شد!