چرا برخی افراد رویاهایشان را فراموش میکنند؟
تجربیات ما در میان آدمیان اطرافمان نشان میدهد که برخی از انسانها رویاهایشان را بعد از بیدار شدن به خاطر میآورند اما برخی دیگر نه، اما علت چیست و چگونه این اتفاق میافتد؟

درواقع رویاها، پنجرهای رو به ناخودآگاه مغز ما هستند، گاهی وقتها این که ما رویایی را به خاطر بیاوریم یا نیاوریم، به میزان اهمیت آن وابسته است. درواقع طبق این تئوری، دیدن رویا زمانی اتفاق میافتد که مغز درگیر اطلاعاتی باشد و بخشی از آنها باتوجه به میزان اهمیت به حافظهی کوتاهمدت و برخی دیگر به حافظهی بلندمدت منتقل میشوند.
گاهی اوقات هم رویاهایی هستند که بهنظر خیلی واقعی و عجیب میآیند، در این مواقع ممکن است مغز تصمیم به فراموشی آن بگیرد تا بتوانید واقعی بودن یا نبودنشان را تشخیص دهید! و بخشی از مغز هم هست که مسئول احساسات و اطلاعات است که ممکن است ما را بهحالت بیداری درون خواب ببرد و اینگونه اطلاعات بهطور واضح در مغز باقی میمانند.
اگر شما خواب کافی نداشته باشید، میزان خواب حرکت سریع چشم (REM) کاهش پیدا میکند و امکان بهخاطر آوردن رویایتان کم میشود. اما این تمام ماجرا نیست! این قضیه به نوع شخصیتتان هم بستگی دارد، عموماً افراد خلاق و رویاپرداز و درونگرا بیشتر میتوانند رویاهایشان را بهخاطر بیاورند، این درحالی است که این اتفاق برای افراد عملگرا و افرادی که به محیط بیرون اهمیت زیادی میدهند کمتر رخ میدهد.
البته عوامل دیگری همچون استرس و نگرانی هم میتواند باعث ایجاد کابوس و خوابهای عجیبی که بعداً بهخاطر آورده میشود، شود. همچنین خوب است بدانید که احتمال بهخاطر آوردن رویاها در خوابهای تکهتکهای بیشتر است!