یادگیری زبان و تاثیر برروی مغز
امروزه اسکنرها و علم عصب شناسی به دانشمندان کمک میکند تا دریابند که وقتی شما زبان دوم یاد میگیرید چه اتفاقی برای مغز می افتد، در این مطلب، به بررسی ارتباط میان یادگیری زبان و تاثیر برروی مغز خواهیم پرداخت.
یادگرفتن یک زبان خارجی میتواند اندازه ی مغز شما را افزایش دهد. این چیزی است که دانشمندان سوئدی زمانی که از اسکنهای مغز استفاده کردند تا اتفاقاتی را که در مغز هنگام یادگیری زبان دوم می افتاد را مورد مشاهده قرار دهند، کشف کردند.
به عبارتی دیگر، بخش هایی از مغز که رشد کرده بودند به این که چقدر زبان مورد نظر برای یادگیرنده آسان بود مربوط میشد، و میزان رشد مغز به نحوه ی عملکرد آن ها بستگی داشت. آن طور که محققان ذکر کردند، در حالی که کاملا مشخص نیست که چه چیزی در مغز تغییر میکند پس از سه ماه مطالعه ی متمرکز زبان به عنوان میانگین یک دوره ی طولانی، رشد مغز به نظر امیدبخش می آید.
شاید افزایش مادهی خاکستری و سفید و نیز افزایش توانایی بهکارگیری مناطق مختلف مغز بتواند توضیح دهد چرا آغاز علائم زوال عقل در دوزبانهها تا چهار سال بهتأخیر میافتد. خوشبختانه بهنظر نمیرسد مهلت زمانی برای این شیوهی تقویت مغز وجود داشته باشد؛ زیرا یادگیری زبان خارجی در بزرگسالی نیز میتواند تأثیر زیادی روی مغز بگذارد. علاوهبراین، تغییراتی که بدینصورت در مغز اتفاق میافتند، احتمالا حالت آبشاری دارند؛ یعنی کنترل شناختی بهتر موجب تقویت پردازش شنوایی میشود و این امر آموزش زبانهای دیگر را تسهیل و به بازسازی عصبی مداوم کمک میکند.
ظرفیت انسان برای یادگیری زبان نقش مهمی در توسعهی تمدنها و انتقال اطلاعات و توانایی ایجاد محیط همگانی ایفا میکند. افسانه و جادو بهکنار، ولی نامنهادن عصر جدید ژاپن با عنوان “عصر ریوا” میتواند ازطریق تأثیر بر افکار و انتخاب مردم، پیامدهای درخورتوجهی در جامعه بگذارد.